szukaj: z Glamki.se.pl
sklep online
Blogi kulinarne 7 lat temu
zglos

zgłoś

zglos

lubię to

Komentuj

Jajka faszerowane serem cheddar

Kochani!

Faszerowane jajka to element, który musi znaleźć się na moim Wielkanocnym stole. Nie inaczej było w tym roku. Na początek poczęstuję Was lekko pikantnymi, wyrazistymi jajkami z dodatkiem sera cheddar. Oczywiście jeśli akurat nie macie tego gatunku pod ręką świetnie sprawdzą się inne żółte, aromatyczne, twarde sery. Przepis autorski.

Składniki :

6 jajek ugotowanych na twardo, obranych
1 duża garść startego sera cheddar (50g)
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej wędzonej
1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
1 łyżeczka mielonej papryki ostrej
sól i pieprz do smaku

Jajka przekrawamy wzdłuż na dwie połowy, wyjmujemy żółtka i przekładamy do miseczki, białka odkładamy. Do miseczki z żółtkami dodajemy mielone papryki, ser oraz majonez. Mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem. Tak uzyskany farsz nakładamy na białka w zagłębienie po żółtku. Podajemy.

Tagi: cheddar, farsz, faszerowane, jajka, przekąska, ser

dodaj komentarz

Podzielenie się tym postem

Inne glamki
  • Passiflora
  • Papaja
  • Pasta kanapkowa z tuńczyka
  • Pasta kanapkowa z kukurydzy
  • Pasta łososiowa na kanapki
  • Pasta wątróbkowo-żurawinowa
  • Mango
  • Pomidory ze śmietaną
  • Łosoś z sosem sojowym i tymiankiem
  • Roladki naleśnikowe z tuńczykiem i kukurydzą
zaproś znajomych