szukaj: z Glamki.se.pl
sklep online
Blogi kulinarne 6 lat, 11 miesięcy temu
zglos

zgłoś

zglos

lubię to

Komentuj

Roladki naleśnikowe z tuńczykiem i kukurydzą

Roladki naleśnikowe z tuńczykiem i kukurydzą

Roladki naleśnikowe to zdecydowanie świetny pomysł na imprezę. Są szybkie w przygotowaniu, ekonomiczne i co najważniejsze ich nadzienie może być dowolnie modyfikowane w zależności od tego co lubią Wasi goście. Ja robiłam je już w kilku wersjach i w każdej zdecydowanie szybko znikają ze stołu! Tym razem propozycja tuńczykowa.

Składniki (na 14 roladek):

2 naleśniki (około 20-22cm średnicy)
1 puszka tuńczyka
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 cebuli
pieprz i sól do smaku
garść kukurydzy
garść sałaty

Tuńczyka odsączamy z zalewy i dokładnie mieszamy z jogurtem i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Doprawiamy pieprzem i solą, odstawiamy. Na rozłożonym naleśniku, na środku rozsmarowujemy tuńczyka (gruby pasek od jednego do drugiego końca), na nim układamy kukurydzę i pokrojoną w małe kawałki sałatę. Całość rolujemy i tniemy na mniejsze kawąłki, usztywniamy za pomocą wykałaczki i podajemy.

Tagi: cebula, kukurydza, naleśniki, przekąska, sałatka, tuńczyk

dodaj komentarz

Podzielenie się tym postem

Inne glamki
  • Passiflora
  • Papaja
  • Pasta kanapkowa z tuńczyka
  • Pasta kanapkowa z kukurydzy
  • Pasta łososiowa na kanapki
  • Pasta wątróbkowo-żurawinowa
  • Mango
  • Pomidory ze śmietaną
  • Łosoś z sosem sojowym i tymiankiem
  • Roladki naleśnikowe z tuńczykiem i kukurydzą
zaproś znajomych