szukaj: z Glamki.se.pl
sklep online
Blogi Hyde Park 5 lat, 11 miesięcy temu
zglos

zgłoś

zglos

lubię to

Komentuj

Mam ochotę na to, na to i na tamto

Nie wiem, czy to wynika z realnych braków w organizmie na konkretne witaminy i składniki odżywcze, ale często miewam fazy jedzeniowe na coś.
W zeszłe lato miałam przez dwa miesiące fazę na sałatkę grecką. Jadłam ją prawie codziennie w pracy na lunch. Od miesiąca mam fazę na avocado. Robię pasty z twarożkiem albo jajem, kroję je na kanapki, wrzucam do sałatek. Jest kaloryczne, ale ile dobrego ma w sobie! Tłuszcze avocado są zdrowe dla serca (jednonienasycone i omega-3), bo obniżają ciśnienie krwi, dobrze wpływają na mózg. Owoc ten ma też dużo składników, które mają działanie przeciwzapalne. Avocado zmniejsza stany zapalne w żołądku, a jakby tego było mało chroni przed nowotworem prostaty i rakiem piersi.
Przed avocado miałam fazę miesięczną na szpinak. A to z makaronem, a to sałatka z nim i suszonymi pomidorami i lazurem.
Nieustająco, od kiedy pamiętam, mam fazę na pomidory. Jestem w stanie jeść je do każdego posiłku. I ta faza nie mija, bez względu na to, ile jem tych ukochanych czerwonych warzyw.
Ciekawe, jaka kolejna faza przede mną.

Tagi: avocado, jedzenie, pomidory, szpinak, witaminy, zdrowie

dodaj komentarz

Podzielenie się tym postem

Inne glamki
  • Fajny trening całego ciała z hantlami – Jillian Michaels
  • W co się ubrać na festiwal
  • Perspektywa wakacji dużo daje
  • Audioriver!!! Nadchodzę :D
  • Kwestia motywacji
  • Moje odkrycie miesiąca! CUB – (nie)zwykłe ciuchy
  • Afflicted – nareszcie jakiś horror, który mnie nie rozśmiesza
  • Jak pan może, Panie Pomidorze!
  • Jak aktywnie spędzam swój wolny czas?
  • I wtedy wchodzę ja, cała na biało
zaproś znajomych