szukaj: z Glamki.se.pl
sklep online
Blogi kulinarne 5 lat, 10 miesięcy temu
zglos

zgłoś

zglos

lubię to

Komentuj

Guacamole, my new love

Zdawałam sobie oczywiście sprawę z istnienia tego specjału, ale nie wiedziałam, że może być jedzony w tak niebywale różnorodny sposób. Koleżanka pokazała mi coś, co trochę odwróciło mój świat kulinarny. Otóż guacamole jest świetne po prostu z chlebem. Wiem, że ludzie dochodzą do pewnych prawd dopiero w średnim (!) wieku, ale najważniejsze, że dochodzą.

Zatem: guacamole robimy tak, że bierzemy dwa dorodne pomidory, parzymy i kroimy w kostkę. Dwie dorodne papryczki czili - nie parzymy:), ale w kostkę. 2 dorodne miękkie awokado - w kostkę. Czosnek polski - ścieramy albo rozdrabniamy w tej śmiesznej rozdrabniarce. Czerwona cebula - jedna duża lub dwie małe. W kostkę. I mieszamy all together:-)

Na koniec obficie skrapiamy sokiem z limonki, pieprz i sól - i gotowe. Smarujemy ciemny chleb własnej roboty (zakwas, zakwas) masłem wiejskim i mamy najlepsze śniadanie we wszechświecie.

I błonnik.

Tagi: chleb, guacamole, masło, Odkrycie, przepis

dodaj komentarz

Podzielenie się tym postem

Inne glamki
  • Moja torebka:-)
zaproś znajomych
Polubili