szukaj: z Glamki.se.pl
sklep online
Pomysł na faszerowaną paprykę z mięsem i warzywami

Przepis na kolację: Faszerowana papryka z mięsem i warzywami

Przepis na szybką kolację. Szukasz pomysłu na smaczną i zdrową kolację? Oto przepis na faszerowaną paprykę z mięsem i warzywami. Przygotowanie takiej kolacji wydaje się skomplikowane, ale zupełnie nie jest :) Przepisy na pyszną kolację. Sprawdź koniecznie!

Tagi: co jeść żeby schudnąć, CO NA KOLACJĘ, dieta, diety, FAJNY PRZEPIS, faszerowana papryka, gotowanie, kalorie, Kukbuk, Kukbuk KOLACJA, papryka, pomysł na kolację, przepis na faszerowaną paprykę, przepisy, przepisy gotowanie, SUPER KOLACJA, tabela kcal, ZDROWY PRZEPIS

Przepis na kolację: Faszerowana papryka z mięsem i warzywami

Faszerowana papryka z warzywami i mięsem szybko zaspokoi twój głód.

fot: sxc.hu

Wypróbuj nasz przepis na faszerowaną paprykę z mięsem i warzywami. Ten przepis jest nie tylko efektowny i pyszny, ale zarazem niskokaloryczny. Idealny przepis na kolację dla dwojga lub w towarzystwie znajomych. Wyśmienicie smakuję z lampką czerwonego wina.

Składniki potrzebne do przygotowania faszerowanej papryki (2-4osób):

  • 4 czerwone papryki
  • 500g mięsa mielonego z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 torebka brązowego ryżu
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 200g mozzarelli
  • 1 duża cukinia
  • Garść świeżej natki pietruszki
  • Oliwa z oliwek
  • Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, chili,

Sposób przygotowania faszerowanej papryki:

Paprykę umyj, skrop oliwą z oliwą. Włóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego na 220 stopni piekarnika na 15 minut.

Upieczoną paprykę przestudź, poczym każdą małym nożykiem obierz ze skórki i podziel na dwie części. Obraną i pokrojoną paprykę włóż z powrotem do naczynia żaroodpornego.

W międzyczasie ugotuj w osolonej wodzie torebkę brązowego ryżu. Mięso dopraw przyprawami. Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oliwy z oliwek i podsmaż czosnek z pokrojoną na kawałki cukinię. Dodaj mięso. Większe kawałki podziel drewnianą łopatką. W osobnej misce połącz ugotowany ryż, usmażone mięso, odsączoną czerwoną fasolę i usmażone kawałki cukinii. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Połówki papryki napełnij przygotowanym farszem, skrop oliwą z oliwek i połóż plastry mozzarelli. Całość włóż z powrotem do nagrzanego piekarnika na kolejne 7 minut.

Czas przygotowania (90 minut)

Wartość odżywcza (100 g)

Kalorie: 92 kcal

Białko: 13,5 g

Węglowodany: 3,8 g

Tłuszcze: 3,2 g

Autor: afoltyn

Zdjęcia: sxc.hu

Publikacja: 01.11.2012, Aktualizacja:

Zobacz również
Piankowe wybawienie na letnie upały – serum Bioxsine
Piankowe wybawienie na letnie upały – ...

Latem nasze włosy wystawione zostają na ciężką próbę. Z jednej strony upał i wzmożone promieniowanie UV, które może parzyć cebulki naszych włosów. Z drugiej strony często narastający w tym okresie problem ich ...

Mgiełka do włosów Sun Balance
Mgiełka do włosów Sun Balance

Wakacje, morze, wiatr we włosach – jest nam cudownie ale… co z naszymi kosmykami? Niestety nasze włosy nie kochają słońca tak samo jak my. Promieniowanie UV niszczy zawartą w nich melaninę powodując odbarwienia ...

Tutti Frutti Papaja & Tamarillo czyli tropiki Południowej Ameryki
Tutti Frutti Papaja & Tamarillo czyli ...

Niebiańska słodycz papaji połączona z beztroską tamarillo to argentyńsko-meksykańska propozycja Tutti Frutti na podróż do Ameryki Południowej w zaciszu własnej łazienki.  Na egzotyczne wakacje w wersji instant będziemy mogli wybrać się także ...