szukaj: z Glamki.se.pl
sklep online

Wyniki wyszukiwania

Zanim zaczniesz myśleć o diecie, która ma sprawić że na wadze ubędzie ci 20 kilogramów - skonsultuj się z lekarzem. Bardzo często okazuje się, że ciężar to masa mięśniowa lub woda, a nie tłuszcz, który warto byłoby spalić. Dietetycy coraz częściej oferują w swoich gabinetach pomiar składu ciała. Specjalne urządzenie umożliwia proste, bezbolesne i nieinwazyjne badanie, które powie ci więcej o tobie, niż lustro.

wyświetleń: 775 03.11.2010 Gotowanie

Światowa Organizacja Zdrowia zaleca spożywanie od 27 do 40 gram błonnika na dobę. Czy w naszej diecie jest wystarczająca ilość błonnika?

wyświetleń: 794 09.05.2008 Gotowanie

Nieskuteczne próby odchudzania, restrykcyjne diety - szczególnie te poniżej 1000 kalorii, mogą skutkować obniżeniem metabolizmu. Takie odżywianie sprawia, że nasz organizm zamiast zużywać nadmierną ilość tkanki tłuszczowej, zużywa mięśnie. A im mniej mięśni, tym niższy metabolizm. Co można zatem zrobić, by nasza przemiana materii była właściwa? Rad udziela dietetyk Ewa Kurowska.

wyświetleń: 2431 10.02.2014 Gotowanie

Zastanawiasz się dlaczego nie możesz wytrwać w diecie, a kolejne próby walki z nadprogramowymi kilogramami kończą się porażką? Myślisz, że to wina twojej słabej woli? Czy rzeczywiście tak jest? Posłuchaj co na ten temat sądzi nasz ekspert - psycholog Krystyna Kwiatek.

wyświetleń: 2372 10.02.2014 Gotowanie

W jaki sposób powinnaś planować swoją dietę, by była bogata w błonnik?

wyświetleń: 763 09.09.2008 Gotowanie

Pasta Melitzanosalata, czyli pasta z bakłażanów, jest częstą towarzyszką mięs przyrządzonych na grillu. Może być również samodzielnym daniem, możemy ją podawać w formie sałaty z dodatkiem grzanek lub chleba. Mimo tego, że wszystkie produkty są dostępne bez problemu w polskich sklepach - danie pachnie Grecją!

wyświetleń: 1533 04.16.2012 Gotowanie

Musimy jeść, żeby żyć. Jeśli jednak jedzenie zaczyna być naszym głównym sposobem na radzenie sobie z emocjami, stresem, problemami dnia codziennego szybko możemy wpaść w pułapkę uzależnienia od jedzenia. Jak sobie z tym radzić, jak nie wpaść w tę samonapędzającą się spiralę podpowiada psycholog Krystyna Kwiatek.

wyświetleń: 2469 10.02.2014 Gotowanie

Poznaj opinie warszawiaków na temat odchudzania.

wyświetleń: 702 07.16.2009 Gotowanie

Co jeść żeby wyglądać i czuć się zdrowo? Czy da się z naszej diety całkowicie wyeliminować tłuszcz i czy trzeba to zrobić? Na te i wiele innych pytań dotyczących tłuszczu odpowiada dietetyk Paulina Zasada.

wyświetleń: 6965 09.16.2014 Gotowanie

Fajita to jedna z najbardziej rozpowszechnionych dań meksykańskich. Oryginalnie danie to było przygotowywane z mięsa wołowego, ale obecnie - popularne są również wersje z wieprzowiną i kurczakiem. Jeśli marzysz o podróży do Meksyku - zacznij od tej kulinarnej. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania fajity znajdziesz w każdym supermarkecie. Do dzieła!

wyświetleń: 2324 06.21.2012 Gotowanie
wyświetleń: 11728 27.04.2010
wyświetleń: 8043 28.08.2014
wyświetleń: 7036 27.04.2010
wyświetleń: 6965 16.09.2014
wyświetleń: 6838 17.04.2014
wyświetleń: 6392 27.08.2014